Prof. mr. Pieter van Vollenhoven kreeg de Machiavelliprijs 2005

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven kreeg de Machiavelliprijs voor de manier waarop hij als voorzitter van de nationale Onderzoeksraad naar Veiligheid een duidelijk en overtuigend gezicht heeft gegeven aan het onafhankelijk veiligheidsonderzoek in Nederland. Hij straalt onafhankelijkheid, betrokkenheid en zichtbaarheid uit. En dat op een gebied dat slechts transparantie en geen compromissen duldt: de fysieke veiligheid in ons land.
Download de lezing van Peter Vandermeersch

'De tussen-n in paardebloem: Harry Potter in Jurassic Parc.' In deze lezing laat Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van De Standaard, ons zien hoe een Vlaming kijkt naar de Nederlandse media.