Machiavelliprijs: Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Cultuur

Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Cultuur ontving in 1989 uit handen van de voorzitter van het bestuur van de Stichting Machiavelli de Machiavelliprijs voor overheidscommunicatie voor de campagne 'Drank maakt meer kapot dan je lief is'.
Juryrapport helaas niet beschikbaar
Download de lezing van prof. dr. M.P.C.M. van Schendelen

'Over Public Relations'. Machiavelli is van alle tijden. Wie dat ontkent, heeft Machiavelli niet begrepen. Dat is de mening van Van Schendelen tien jaar na zijn prikkelende aftrap van de lezingencyclus. Genadeloos toont hij aan dat zijn vertaling van Machiavelli’s receptenboek naar onze tijd nog steeds actueel is in Den Haag. De voorbeelden liegen er niet om.