Machiavelliprijs: Hoofdcommissarissen van Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag

De Machiavelliprijs 1993 werd door de jury toegekend aan de hoofdcommissarissen van Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag voor hun herkenbare manier van communiceren.
Juryrapport helaas niet beschikbaar
Download de lezing van drs. M.P.A. van Dam

'Edelman, bedelman, dokter, pastoor, ze zijn er allemaal vandoor'. De nieuwe samenleving, dat is het vertrekpunt van de lezing van Van Dam. Hij wijst erop dat de verregaande individualisering van de maatschappij leidt tot een nieuwe samenleving. Politiek, overheid en dus de overheidsvoorlichting dienen daar rekening mee te houden. Er moet een nieuw concept voor besturen komen waarbij de dialoog met de bevolking centraal moet staan. Meer communicatie dus.