Machiavelliprijs 2011 voor Prinses Máxima

H.K.H. Prinses Máxima ontving de Machiavelliprijs 2011 voor haar uitzonderlijke communicatieve kwaliteiten die de afgelopen tien jaar haar werk als prinses der Nederlanden hebben gekenmerkt.
“Daarmee heeft zij het draagvlak voor de monarchie als symbool voor nationale eenheid en continuïteit in de 21e eeuw mede verstevigd. Bovendien is zij in staat gebleken om een breed publiek aan te spreken en daardoor verbondenheid met zeer uiteenlopende groepen binnen de Nederlandse bevolking te bewerkstelligen” aldus het juryrapport.