Machiavelliprijs 2009 voor Jeroen Smit

Onderzoeksjournalist Jeroen Smit ontving de Machiavelliprijs 2009 uit handen van voorzitter Marja Wagenaar voor de manier waarop hij in zijn boek De Prooi aan de hand van de lotgevallen van ABN Amro de oorzaken van de economische crisis voor een breed publiek toegankelijk gemaakt.
Download de lezing van dr. Roel Coutinho

‘Het gezag van de wetenschap in gedrang.’ Coutinho constateert dat het gezag van deskundigen in de loop der jaren is uitgehold. Hij vraagt zich in deze lezing hardop af hoe er opnieuw begrip kan worden gecreëerd voor de onzekerheid die inherent is aan de wetenschap en welke rol de media daarbij zouden kunnen en moeten spelen.