Machiavelliprijs 2008 voor Jan Marijnissen

Oud SP-leider Jan Marijnissen kreeg de Machiavelliprijs 2008 voor de manier waarop hij als volksvertegenwoordiger jarenlang op authentieke wijze de standpunten van zijn partij in de Kamer heeft verwoord.
Download de lezing van Cisca Dresselhuys

‘Vrouwen en macht: een paar apart’. Cisca Dresselhuys liep voor haar interview-serie De Feministische Meetlat jaren rond in de Haagse coulissen en doet in deze Machiavellilezing verslag van haar ervaringen met machtige mannen en vrouwen. Want hebben vrouwen een andere visie op macht en gaan ze er in de praktijk ook anders mee om?