Machiavelliprijs 1990 Gemeente Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn werd in 1990 door het bestuur van de Stichting Machiavelli uitgeroepen tot winnaar van de Machiavelliprijs voor de inzamelingsactie Klein Chemisch Afval.
Juryrapport helaas niet beschikbaar
Download de lezing van drs. J.S.J. Hillen

'Een kat in een vreemd pakhuis'. Kennelijk is de gedachte dat Machiavelli springlevend is niet voor iedereen een acceptabele redenering. In zijn lezing wijst Hillen op het zwarte wereldbeeld dat Machiavelli tot zijn Il Principe bracht. Ons bestuurssysteem is niet meer te vergelijken met wat zich in de vroege renaissance in Italië afspeelde. Maar ook ons bestuurssysteem kent zijn bedreigingen.