Jan Blokker kreeg de Machiavelliprijs 2006

Jan Blokker kreeg de Machiavelliprijs 2006 voor zijn complete oeuvre als dagbladcolumnist. Al decennialang steekt hij als columnist met kop en schouders boven alle anderen uit. "In de nationale roofdierengalerij van 'stukjesschrijvers’ is Jan Blokker de ereluipaard. Zijn stijl is herkenbaar en onnavolgbaar. Reden voor toekenning van de prijs is de continue eenzame hoge kwaliteit van zijn columns."
Download de lezing van Fons van Westerloo

'Van massamedium tot buurtomroep.' Fons van Westerloo, CEO van RTL Nederland bespreekt in zijn lezing de razendsnelle digitale ontwikkelingen die onder meer hebben geleid tot de opkomst van de burgerjournalistiek.