In het jaar 2004 kreeg burgemeester van Maastricht Gerd Leers de Machiavelliprijs

In het jaar van de moord op Theo van Gogh kreeg burgemeester van Maastricht Gerd Leers de Machiavelliprijs omdat hij een type bestuurder is dat, door in zijn optreden doelgerichte onverzettelijkheid te vertonen, duidelijk maakt dat met de openbare orde en de veiligheid niet te marchanderen valt. Dat maakt in tijden van onzekerheid burgers duidelijk wat ze aan hun openbare bestuurder hebben. En dat maakt een Limburgse praktijk tot een voorbeeld voor velen in de Randstad. Gerd Leers toont een lokaal leiderschap met grote nationale uitstraling.
Download de lezing van John Lloyd

'The Power and the Story.' Deze lezing van John Lloyd, editor van de Financial Times, staat net als zijn boek 'What the media are Doing to Our Politics’ midden in het actuele debat over de verhouding tussen politiek en media.