De Machiaveliprijs voor overheidscommunicatie is in 2001 toegekend aan de Belastingdienst, in het bijzonder voor de communicatie van het nieuwe belastingstelsel 2001. De jury werd gevormd door de leden van de commissie-Wallage, die haar keuze heeft gebaseerd op de mate waarin de genomineerden reeds de aanbevelingen van de commissie in de praktijk brachten. Onder het toeziend oog van staatssecretaris Bos nam directeur generaal Thunnissen het beeldje van Machiavelli in ontvangst.

Download de lezing van mr. A.H. Korthals

De Machiavellilezing werd op 19 november 2001 gehouden door minister Korthals van Justitie. Zijn lezing was getiteld: 'Veiligheid: zorg voor overheid en burger'.