Bert van Marwijk ontving de Machiavelliprijs 2010

Bert van Marwijk ontving de Machiavelliprijs 2010 voor zijn uitzonderlijke communicatieve kwaliteiten als bondcoach van het Nederlands voetbalelftal.
“Tegen de achtergrond van de verdeeldheid in Nederland is het hoogst opmerkelijk dat voetbalcoach Bert van Marwijk er als geen ander in is geslaagd eenheid te creëren, te bewaken en te bewaren. Eenheid, niet alleen in het Nederlands elftal, maar onder de Nederlandse bevolking als geheel” aldus het juryrapport.

Download de lezing van Hans Hillen

De NOS interviewde Bert van Marwijk kort na het in ontvangst nemen van de Machiavelliprijs.
Beluister het interview van de NOS