Hoofdredacteuren debat 6 december “De media verantwoorden zich”

Op donderdag 6 december 2012 vond het traditionele hoofdredacteuren lunchdebat plaats.

De formatie tussen de VVD en PvdA zal de geschiedenisboeken in gegaan als één van de snelste en één van de stilste na-oorlogse kabinetsformaties. Hoe kijken de media hierop terug? Was het stiller dan anders? Waarom kwam er deze formatie zo weinig naar buiten? En heeft deze werkwijze consequenties gehad voor de nieuwsverslaggeving nadat de formatie was afgerond? Was de "zorgpremie-opstand" een typische mediahype of een voor voorspelbare consequentie van een stil en snel formatieproces? Deze en andere vragen kwamen op 6 december aan de orde.

Deelnemers waren onder andere: Wouter Bax(Nu.nl), Marcel Gelauff (NOS), Christiaan Ruesink (AD) en Harm Taselaar (RTL).