Machiavelliprijs 2016 voor Hugo Borst & Carin Gaemers

Hugo Borst en Carin Gaemers hebben de Machiavelliprijs 2016 gewonnen, omdat ‘zij met hun manifest ‘Scherp op Ouderzorg’ de meest effectief communicerende actiegroep van de laatste tijd vormen’, aldus het juryrapport. ‘Zij hebben het zeer beladen politieke debat over ouderenzorg in recordtempo weten te depolitiseren. Bij alle politieke partijen in de Tweede Kamer hebben zij een hoogst uitzonderlijke eensgezindheid weten af te dwingen. Daarmee hebben zij een doorbraak bereikt die een plek in de politieke geschiedenis verdient'.

U kunt hier het gehele juryrapport vinden.